Deputata Violeta Ivanov, șefa delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCEMN, va participa la Reuniunea Comisiei juridice și politice a Adunării

Chișinău, 6 aprilie 2021 – Deputata Violeta Ivanov, președintele Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană va participa miercuri 7, aprilie curent, la cea de-a 57-a Reuniune a Comisiei pentru chestiuni juridice și politice a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), în calitate de membru al Comisiei.  Aceasta va avea loc în regim de videoconferință.

Subiectul întrunirii se referă la “Rolul parlamentelor în prevenirea traficului de persoane – Aspecte juridice și politice”.

Deputata Violeta Ivanov, în calitate de co-raportor din partea Republicii Moldova, va  prezenta raportul Comisiei și va scoate în evidență implicarea parlamentelor statelor membre pe această dimensiune.

Va fi abordată situația la nivel regional și internațional, cauzată de diverși factori politici, economici, sociali, inclusiv pandemia COVID-19 care amplifică inegalitățile socio-economice, crescând numărul potențialelor victime privind traficul de persoane.

Participanții urmează să adopte raportul și să audieze unele recomandări în acest sens.

Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră a fost creată în 1993, la Istanbul, de către reprezentanții parlamentelor din 9 ţări. În prezent, APCEMN include delegații ale Parlamentelor din 12 state membre ale Organizației pentru Cooperarea Economică la Marea Neagră: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina.

Parlamentul Republicii Moldova deține președinția în exercițiu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră în prima jumătate a anului 2021.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...