Deputata Veronica Roșca a vorbit despre situația din Republica Moldova la Reuniunea de iarnă a AP OSCE

Chișinău, 23 februarie 2024 – La Reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE, deputata Veronica Roșca a vorbit despre situația din Republica Moldova.

În cadrul ședinței Comitetului general pentru afaceri politice și securitate, șefa delegației naționale la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Veronica Roșca, a susținut un discurs, în care a relatat despre impactul războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina asupra țării noastre. „Republica Moldova continuă să fie zilnic ținta unui război hibrid și să se confrunte cu amenințări la adresa securității. Cu toate acestea, autoritățile au reușit să mențină situația calmă, au accelerat reformele și au consolidat reziliența țării”, a menționat deputata Veronica Roșca. Totodată, parlamentara a subliniat faptul că Ucraina, care luptă pentru libertate, are nevoie de un sprijin puternic din partea tuturor țărilor, menționând rolul crucial al parlamentarilor și al platformelor parlamentare în promovarea valorilor lumii libere.

Veronica Roșca a participat și la ședința Comitetului Permanent al Adunării Parlamentare a OSCE, în cadrul căreia au fost prezentate rapoartele Președintei AP OSCE, Pia Kauma, și al Secretarului General al OSCE, Helga Maria Schmid. La finalul ședinței, șefii delegațiilor parlamentelor naționale au fost informați despre evenimentele preconizate pentru anul 2024, care se vor desfășura pe platforma AP OSCE.

IMG-20240223-WA0001

În marja Reuniunii, membrii delegației Parlamentului Republicii Moldova au avut o întrevedere cu membrii delegației Parlamentului României la AP OSCE. Oficialii au discutat despre relațiile de prietenie și cooperare existente între Chișinău și București, referindu-se și la rezoluția privind Republica Moldova, adoptată anul trecut, în cadrul Sesiunii anuale a AP OSCE de la Vancouver. Documentul reprezintă efortul comun al deputaților Veronica Roșca, șefa delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE, și al lui Dan Barna, șeful delegației Parlamentului României la AP OSCE. Rezoluția este un demers activ al României în sprijinirea Republicii Moldova și în menținerea chestiunilor legate de frontiera țării și situația transnistreană pe agenda politică internațională.

IMG-20240223-WA0003

Deputații Veronica Roșca și Gheorghe Ichim au participat la cea de-a 23-a Reuniune de iarnă a AP OSCE. Evenimentul a avut loc în perioada 22-23 februarie, la Viena, Republica Austria.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...