Delegația Parlamentului Republicii Moldova va participa la sesiunea de vară a APCE

Chișinău, 18 iunie 2023 – Delegația Parlamentului Republicii Moldova va participa la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea va avea loc în perioada 19-23 iunie, la Strasbourg, Republica Franceză.

Din componența delegației parlamentare vor face parte șeful delegației naționale la APCE, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza, vicepreședinții Parlamentului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, precum și membrii delegației naționale la APCE, Ana Calinici și Adela Răileanu.

Agenda sesiunii de vară a APCE include discuții pe marginea mai multor subiecte de actualitate, printre care o dezbatere cu privire la consecințele politice ale agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei și participarea sportivilor ruși și belaruși la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. De asemenea, a fost solicitată dezbaterea subiectului ce vizează asigurarea accesului liber și sigur prin Coridorul Lachin. Pe ordinea de zi figurează și dezbaterea a trei rapoarte privind integrarea migranților și refugiaților; incluziunea socială, prin sport, a migranților, refugiaților și persoanelor strămutate intern; sănătatea și protecția socială a lucrătorilor fără acte sau a celor aflați în situație neregulamentară. Parlamentarii vor mai discuta despre provocările cu care se confruntă opoziția democratică din Belarus, despre reforma în domeniul legislației privind drepturile omului în Marea Britanie, despre represiile transnaționale, precum și despre prioritățile și bugetele Consiliului Europei pentru perioada 2024-2027.

În cadrul sesiunii APCE  vor ține discursuri Președintele Sloveniei, Nataša Pirc Musar, Ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, precum și Ministrul Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, Președinte al Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...