Delegația parlamentară a Republicii Moldova s-a întâlnit, la Strasbourg, cu Pierre-Alain Fridez și Inese Lībiņa-Egnere, coraportorii APCE

Strasbourg, 30 septembrie 2021 – Delegația Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a avut, miercuri, o întrevedere cu Pierre-Alain Fridez și Inese Lībiņa-Egnere, coraportorii APCE pentru țara noastră.

Președintele delegației, Ion Groza, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană,  a prezentat noua componenta a delegației parlamentare a Moldovei la APCE.

A urmat un schimb de opinii privind situația politică din Republica Moldova. Coraportorii au subliniat ca stabilitatea politică obținută după alegerile parlamentare din 11 iulie anul curent este șansa pentru a realiza reformele necesare în stil pașnic și democratic.

Coraportorii au evidențiat că Uniunea Europeană și Consiliul Europei acordă sprijin și susținere în parcursul european al țării noastre prin toate mecanismele de care dispun, inclusiv expertiză și asistență financiară.

Oficialii APCE au apreciat realizarea rapidă de către guvernare a angajamentului de creștere a pensiilor.

În cadrul întrevederii, fiecare dintre membrii delegației, reprezentanți ai majorității și ai opoziției parlamentare, și-au expus  opiniile privind starea de lucruri actuală din Republica Moldova.

În încheierea discuțiilor, s-a convenit asupra continuării și aprofundării dialogului în cadrul apropiatei vizite a coraportorilor în Republica Moldova.

Astăzi, se încheie sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Din componența delegației Parlamentului Republicii Moldova au făcut parte președintele delegației naționale la APCE, Ion Groza, și membrii delegației – vicepreședinții Parlamentului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, deputații Adela Răileanu și Natalia Davidovici.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More