Delegația din Moldova a vizitat Hatînul – simbol al memoriei eterne pentru victimele uneia dintre cele mai înfiorătoare crime naziste

Minsk, 07 mai 2021 – Delegația Parlamentului Republicii Moldova, aflată în vizită oficială în Belarus, a vizitat, joi, Complexul memorial de stat ”Hatîn”, considerat simbol al memoriei eterne pentru victimele uneia dintre cele mai înfiorătoare crime naziste.

”Este greu să îți stăpânești emoțiile în acest loc sfânt, unde aproape 150 de oameni, dintre care fiecare al doilea – copil, au fost arși de vii sau împușcați de fasciști. Oricine are posibilitatea să vină aici, trebuie să o facă, pentru a înțelege adevăratul sens al acestei orori și a avertiza împotriva încercărilor de a revizui istoria Celui de-al doilea război mondial,” a spus Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului.

Macabrul de la Hatîn a avut loc pe 22 martie 1943 – un sat întreg a fost făcut una cu pământul de către armata hitleristă.

”Amintirea poporului despre voi este nemuritoare, așa cum este etern pământul, așa cum este etern soarele luminos deasupra lui!”, arată inscripția făcută pe Coroana memoriei de pe mormântul frățesc de la Hatîn.

Complexul memorial este situat la 54 km nord-est de capitala belarusă, în raionul Logoisk din regiunea Minsk.

05-07.05.2021 Vizita oficială a Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi în Republica Belarus

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More