Decis de Parlament: Întreprinderea ”Barza Albă” nu va putea fi privatizată

Chișinău, 28 iulie 2022 – Întreprinderea ”Barza Albă”, una din cele mai mari companii producătoare de divin din Republica Moldova, va fi inclusă în lista bunurilor nepasibile privatizării. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat, astăzi, în lectură finală, cu voturile a 71 de deputați.

DOCUMENTUL prevede acordarea întreprinderii ”Barza Albă” SA a statutului de obiect al patrimoniului cultural-național al Republicii Moldova. Astfel, bunurile întreprinderii și sălile de degustare sunt declarate obiect al patrimoniului cultural național. Excepție fac utilajul pentru producere și divinurile aflate la maturare sau depozitare. De asemenea, bunurile imobile ale întreprinderii vor fi incluse în Registrul monumentelor ocrotite de stat. Proiectul mai prevede restituirea dreptului exclusiv de utilizare a mărcii ”Barza Albă”.

În prezent, sunt două întreprinderi vinicole care au statut de patrimoniu cultural al țării –  Combinatul de Vinuri ”Cricova” SA și Combinatul de Vinuri de Calitate ”Mileștii Mici”.

28.07.2022 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...