Decis de deputați: sesiunea de examene din luna iulie anulată

Chișinau, 09 iulie 2020 –  Parlamentul a aprobat, în două lecturi, proiectul de lege  pentru modificarea Legii privind anularea examenelor naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general sesiunea de examene 2020.

Proiectul prevede anularea examenelor pentru mai multe categorii de tineri, în sesiunea planificată pentru luna iulie anul curent.

Se prevede eliberarea diplomei de bacalaureat care conferă dreptul de admitere în învățământul superior și în învățământul profesional tehnic postsecundar nonterțiar, pentru restanțierii din anii precedenți, persoanele care au finalizat programa de liceu în instituțiile de învățământ superior și persoanele care au solicitat susținerea examenului de bacalaureat în regim de externat și au finalizat programa de liceu cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mari sau egale cu „5” (cinci), care s-au înscris, în termenele stabilite, pentru a susține examenul de bacalaureat în sesiunea de examene 2020.

Relevanța proiectului de lege este justificată prin necesitatea diminuării riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 a elevilor, studenților și cadrelor didactice.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...