De Ziua Ușilor Deschise, Parlamentul a primit în vizită sute de cetățeni din diferite localități ale țării și de peste hotare

Chișinău, 22 septembrie 2023 – Sute de persoane din țară, dar și de peste hotare au vizitat Parlamentul cu ocazia Zilei Ușilor Deschise. Toate grupurile de vizitatori au fost ghidate de către deputați și de funcționari publici, care au povestit detalii interesante din activitatea legislativului.

Vizitatorii au avut oportunitatea să meargă în sălile unde se iau decizii importante pentru viitorul țării sau au loc întrevederi cu oficiali străini. Pentru a afla cele mai interesante detalii despre activitatea legislativă, ei au vizitat sala de ședințe plenare, sala Europa, Muzeul Parlamentului și sala pentru conferințe de presă.

„Facem tot posibilul ca Parlamentul să fie o instituție deschisă și accesibilă pentru cetățeni. Ziua Ușilor Deschise a fost organizată pentru cei care doresc să viziteze Parlamentul, să vadă ce reprezintă, ce se întâmplă aici, să pună întrebări deputaților și celor care lucrează în Parlament. Am avut fericita ocazie să discut cu un grup de elevi de la Căușeni și sunt sigur că vor merge acasă cu impresii frumoase”, a spus Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Copii și tineri curioși, dornici de a cunoaște cât mai multe despre Parlament ne-au vizitat astăzi la Ziua Ușilor Deschise. Ne bucurăm că avem o generație tânără interesată de activitatea instituției parlamentare și de transformările din societate”, a menționat Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița.

Pe lângă turul ghidat propriu-zis, pentru vizitatori au fost amenajate două expoziții – una cu lucrările maestrului Zaharia Cușnir, un fotograf amator care a locuit în satul Roșietici, raionul Florești și alta cu desenele unor copii refugiați din Ucraina, care au redat în culori ce înseamnă pacea pentru ei.

în scuarul Parlamentului au fost amenajate spații pentru discuții cu deputații, cu activități interactive pentru copii și o zonă foto. Vizitatorii au primit materiale informative despre activitatea Parlamentului și au lăsat mesaje pentru deputați. Mai mult, doritorii și-au testat cunoștințele și au participat la un quiz cu întrebări despre activitatea legislativului, iar cei care au oferit răspunsuri corecte la întrebări au primit premii oferite cu sprijinul Centrului de Informare al Uniunii Europene la Chișinău, Europe Café. Toate persoanele care au vizitat Parlamentul au primit daruri de la partenerii evenimentului: turte dulci cu logoul instituției și fructe, oferite gratuit de producătorii autohtoni – compania „Panilino” și „Ceteronis” SRL.

De menționat că, la Parlamentul Republicii Moldova, se organizează tururi ghidate pentru cetățeni în zilele de luni, marți și miercuri. Acestea pot fi programate accesând site-ul www.vizite.parlament.md.

22.09.2023 - Ziua ușilor deschise la Parlamentul Republicii Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...