De Ziua Națională a Culturii, studenții și profesorii de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice au fost invitați la o discuție publică la Parlament

Chișinău, 15 noiembrie 2024 – În contextul Zilei Naționale a Culturii, studenții, profesorii și administrația Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) au fost invitați la o discuție publică despre problemele din domeniul culturii și acțiunile necesare pentru soluționarea acestora. Evenimentul cu genericul „Un tânăr artist acasă” a fost organizat de Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, iar la discuții au participat deputații Marcela Nistor și Eugeniu Sinchevici.

Parlamentarii au reiterat importanța domeniului culturii și eforturile depuse de autorități pentru a-i motiva pe tineri să activeze în acest domeniu.

„Îmi doresc ca investiția primară să fie făcută în cultură, după care vor urma și restul. Discuția de astăzi este un bun prilej să vedem ce părere aveți voi despre situația actuală și, de ce nu, să stabilim o direcție foarte clară pentru acest domeniu”, a menționat deputata Marcela Nistor.

„Dacă noi vrem ca tinerii să rămână în acest domeniu, trebuie să ne asigurăm că le este interesant, profitabil și confortabil. În acest sens, autoritățile au alocat bani pentru renovarea căminului de la AMTAP, precum și acordarea indemnizațiilor unice pentru tinerii specialiști”, a adăugat deputatul Eugeniu Sinchevici.

În cadrul discuțiilor au fost expuse propuneri de îmbunătățire a situației în domeniul culturii, care urmează a fi analizate și luate în considerare de către autorități.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...