De la începutul legislaturii a XI-a, Parlamentul s-a întrunit în 25 de ședințe plenare

Chișinău, 29 decembrie 2021 – Din momentul constituirii Parlamentului de legislatura a XI-a, deputații s-au întrunit în 25 de ședințe plenare.

Ședința de constituire a Parlamentului de legislatura a XI-a s-a desfășurat în cadrul sesiunii de primăvară, pe parcursul a două zile – 26 și 29 iulie 2021.

În cadrul acesteia, au fost constituite fracțiunile parlamentare, ales Președintele și vicepreședinții Parlamentului, constituite Biroul permanent și cele 11 comisii parlamentare permanente.  

Au urmat patru ședințe în cadrul a două sesiuni extraordinare care au avut loc pe parcursul lunii august anul curent. În cadrul acestora, deputații noii legislaturi au acordat vot de încredere Guvernului și au aprobat Programul de activitate al Executivului.

De asemenea, au fost desemnați membrii delegațiilor Parlamentului Republicii Moldova la organizațiile parlamentare internaționale și organizațiile parlamentare bilaterale.

Sesiunea de toamnă a început pe 1 septembrie și s-a încheiat pe 24 decembrie curent.

Parlamentul de legislatura a XI-a a fost ales pe 11 iulie, iar pe 23 iulie Curtea Constituțională a adoptat Hotărârea cu privire la confirmarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate și validarea mandatelor deputaților aleși.

În actualul Legislativ, Fracțiunea Parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate” deține 63 de mandate (62%); Fracțiunea Parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate (32%); Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic ”ȘOR” – șase mandate (6%).

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...