Cu ocazia Sărbătorii Naționale a Lituaniei, Igor Grosu a adresat un mesaj de felicitare Președintei Seimasului, Viktorija Čmilytë-Nielsen

Chișinău, 16 februarie 2022 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a adresat Președintei  Seimasului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytë-Nielsen, un mesaj de felicitare prilejuit de Sărbătoarea Națională a acestei țări — Ziua Restabilirii Statului Lituanian.

În mesaj, Igor Grosu a subliniat faptul că anul acesta va fi marcată cea de-a 30-a aniversare de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Republica Lituania.

”În această perioadă, țările noastre au reușit să instituie un parteneriat puternic și o cooperare fructuoasă, bazate pe încredere și reciprocitate. Apreciem înalt Lituania în calitate de partener bilateral și susținător al aspirațiilor noastre europene”, a menționat speakerul.

Șeful Legislativului și-a exprimat ferma convingere că prin consolidarea dialogului parlamentar, dar și a contactelor interpersonale, vor fi create  noi perspective pentru intensificarea colaborării existente în diferite domenii. 

În numele Parlamentului Republicii Moldova și al său personal, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a transmis omologului său lituanian urări de pace, prosperitate și fericire.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Republica Lituania au fost stabilite la 8 iulie 1992.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...