Corneliu Furculiță: Desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița creează un precedent periculos de uzurpare a puterii de stat

Desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier de către președintele Maia Sandu este o încălcare gravă a Constituției și creează un precedent periculos de uzurpare a puterii de stat. Declarația a fost făcută de președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță.

Deputatul a anunțat că PSRM va contesta aceste decret la Curtea Constituțională, iar până la o hotărâre finală a Curții Constituționale, Parlamentul nu poate să examineze repetat programul de activitate și componența Guvernului care va fi propus de Gavrilița.

”Există o majoritate parlamentară în susținerea candidaturii Marianei Durleșteanu. Nu există o coaliție politică în Parlament și nu poate fi la această etapă”, a precizat Furculița.

Potrivit deputatului, PSRM a înaintat o candidatură la funcția de prim-ministru și a propus tuturor deputaților, indiferent de fracțiunea sau partidul din care fac parte, să semneze în susținerea acestei candidaturi.

”Conducerea fracțiunii noastre a discutat personal cu reprezentanții tuturor grupurilor parlamentare”, a spus președintele fracțiunii PSRM.
Corneliu Furculiță a precizat că PSRM este gata să aibă în continuare un dialog constructiv cu toate fracțiunile parlamentare și cu deputații, pentru a identifica varianta optimă de ieșire din criza politică, pornind de la interesele cetățenilor.

Fracțiunea parlamentară PSRM

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More