Conducerea Parlamentului a avut o videoconferință cu șeful misiunii FMI

Chișinău, 21 iulie 2020 – Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, Vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari, precum și președintele Comisiei economie, buget și finanțe Vladimir Golovatiuc au discutat, astăzi, în format online,  cu Ruben Atoyan, șeful misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI).

Discuțiile au vizat elaborarea noului program cu FMI și măsurile necesare pentru lansarea acestuia.

Ruben Atoyan a remarcat faptul că printre pilonii pe care se axează programul se evidențiază transparența actului decizional și a guvernanței, combaterea corupției,  consolidarea instituțiilor statului, menținerea independenței Băncii Naționale a Moldovei (BNM).

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a dat asigurări că autoritățile Moldovei sunt foarte interesate de noul program cu FMI și vor depune toate eforturile în realizarea agendei necesare pentru lansarea acestuia. 

Vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari au manifestat susținerea scopurilor și principiilor de bază ale noului program. A fost menționat că forțele politice pe care le reprezintă vor da dovadă de constructivism și responsabilitate în procesul de examinare și aprobare a acestuia. 

În alt context a fost abordată tema crizei pandemice care are impact negativ asupra situațiilor bugetare din toate statele regiunii. În acest context Zinaida Greceanîi a ținut să mulțumească FMI pentru acordarea țării noastre a asistenței financiare de urgență, în primăvara acestui an, dar și pentru colaborarea eficientă pe termen lung dintre Moldova și FMI.     

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...