Comunicat de presă al Grupului Parlamentar PRO MOLDOVA

Moțiunea simplă pe politici de sănătate publică, acțiuni și inacțiuni ale guvernării, depusă de grupul parlamentar PRO MOLDOVA, nu a fost susținută de coaliția PSRM-PDM, în pofida situației catastrofale din sistemul de sănătate și a cifrelor care au izolat populația Republicii Moldova de restul lumii.

Moțiunea pe politici de sănătate a fost inițiată pentru cetățeni și lucrătorii din domeniul medical, fiind transformată într-o paradă de elogiere reciprocă a Guvernului și majorității în cele mai bune tradiții sovietice. PRO MOLDOVA regretă incapacitatea Guvernului nu doar de a gestiona criza, dar și de a recunoaște greșelile grave comise, precum și lipsa de viziune și capacitate pentru redresarea situației.

Ruxanda  Glavan, deputată PRO MOLDOVA a declarat că a venit timpul să fie trași la răspundere cei care si-au asumat gestionarea crizei și au admis neglijențe grave, descurajarea măsurilor de protecție, o comunicare defectuoasă care a dus la înrăutățirea condițiilor de luptă cu pandemia.

PRO MOLDOVA constată situația critică în domeniul sănătății rezultată în urma unei gestionări amatoriste a crizei. Din cauza politicilor defectuoase promovate de autorități, Republica Moldova a devenit campion mondial la anti-recorduri, suntem campioni la rata de infectare a cadrelor medicale și la numărul mic de testări în cadrul populației medicale și generale.

Video luare de cuvânt Ruxanda Glavan

Grupul Parlamentar PRO MOLDOVA

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More