Comisia parlamentară mediu și dezvoltare regională a desfășurat audieri publice la tema implementării Strategiei de alimentare cu apă și sanitație

Chișinău, 08 iulie 2020 – Comisia parlamentară mediu și dezvoltare regională a desfășurat, astăzi, audieri publice cu privire la procesul de implementare a Strategiei de alimentare cu apă și sanitație pentru anii 2014-2030.

Un raport privind implementarea strategiei, inclusiv realizările și perspectivele, a fost prezentat de responsabili din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Informații suplimentare au fost oferite de reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenției Naționale de Reglementare în Energetică.

În urma discuțiilor, au fost nominalizate câteva obiective în vederea depășirii problemelor identificate, printre care elaborarea unui plan național de aprovizionare cu apă și canalizare și crearea unui cadru instituțional performant.

Președintele Comisiei mediu și dezvoltare regională, Nicolae Ciubuc, a menționat că subiectul aprovizionării cu apă potabilă de calitate a populației și creării sistemelor moderne de canalizare trebuie să se regăsească printre prioritățile Guvernului în perioada următoare.

Audierea structurilor guvernamentale se încadrează în funcția de Control parlamentar asupra puterii executive, care este una din atribuțiile de bază ale Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...