”Comisia Laundromat” își extinde termenul cu 45 de zile

 Chișinău, 26 martie 2021 – Termenul de activitate al Comisiei de anchetă  pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova a fost extins cu 45 de zile.

Parlamentul a aprobat o Hotărâre în acest sens, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

Comisia pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova a fost creată la data de 30 noiembrie 2020 prin Hotărâre a Parlamentului.

Termenul de activitate a acesteia expiră pe 28 martie 2021. Deoarece Comisia a identificat noi circumstanțe ce urmează a fi elucidate, aceasta va activa într-un termen de 165 de zile.

Din cadrul ”Comisiei Laundromat” fac parte deputați din toate fracțiunile parlamentare: Inga Grigoriu (președinta Comisiei), Alexandr Suhodolski (vicepreședinte al Comisiei), Dumitru Alaiba (secretarul Comisiei), precum și Ludmila Guzun, Vladimir Cebotari (membri).

Aceasta are drept scop identificarea celor vinovați, tragerea lor la răspundere în conformitate cu legislația Republicii Moldova, cât și purificarea instituțiilor de stat de persoanele care au fost implicate direct sau indirect în schema respectivă.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More