Comisia juridică, numiri și imunități s-a întrunit în prima ședință din acest an

Chișinău, 20 ianuarie 2021 –  Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova s-a întrunit, astăzi, în prima ședință din anul curent.  

Președintele comisiei Vasile Bolea a dorit colegilor un an nou fericit, liniștit și cu sănătate pentru toți.  

În cadrul ședinței, membrii comisiei au dezbătut mai multe rapoarte, corapoarte și avize la proiecte de legi și de hotărâri.

În special, s-a dat aviz pozitiv proiectului de modificare a Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova. Acesta are drept scop modificarea denumirii Zilei memoriei, marcată pe 2 martie. În redacția propusă, această zi va avea denumirea ”Ziua Memoriei și Recunoștinței”.

Autorii proiectului augmentează că, pentru a menține spiritul patriotismului și a păstra filele istoriei țării, este primordială comemorarea celor căzuți în conflictul armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din anii 1991-1992, cu exprimarea gratitudinii și recunoștinței celor rămași în viață.

”Ziua Memoriei și Recunoștinței este necesară de a fi încărcată și cu o serie de acțiuni menite să mențină valoarea aportului celor 29 000 de eroi care au luptat pentru Republica Moldova”, se arată în nota informativa a PROIECTULUI de Hotărâre. Acesta urmează a fi dezbătut în plenul Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...