Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat raportul la proiectul de Lege cu privire la organizațiile necomerciale, pentru lectura a doua

Chișinău, 28 mai 2020 – Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în unanimitate, în cadrul ședinței de astăzi desfășurate on-line, raportul la proiectul de Lege cu privire la organizațiile necomerciale, pentru lectura a doua.

Membrii comisiei au examinat cele peste 100 de amendamente la proiectul de lege, înaintate de societatea civilă și deputați după adoptarea acestuia în prima lectură,  în sesiunea de primăvară-vară 2018.

Proiectul urmează a fi dezbătut în lectura finală, în cadrul ședinței plenare.

Noua lege va reglementa cadrul juridic al organizațiilor necomerciale. Se propune  simplificarea procedurilor de înregistrare și activitate a acestora, prin racordarea la cele mai bune practici internaționale privind libertatea de asociere.

Oportunitatea Legii cu privire la organizațiile necomerciale rezidă în faptul că, fiind elaborată în perioada anilor 1996-1999, legislația națională în domeniul libertății de asociere, în pofida mai multor modificări, nu oferă soluții realităților moderne din sectorul respectiv.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...