Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat rapoartele asupra Cererilor privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a doi deputați

Chișinău, 20 martie 2021 – Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în ședința de astăzi, rapoartele asupra cererilor parvenite de la Procuratura Generală privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților Fracțiunii Partidului ȘOR, Petru Vasile Jardan și Denis Ulanov.

După prezentarea motivată a cererilor de către Procurorul General Alexandr Stoianoglo, Comisia juridică, numiri şi imunităţi, cu votul membrilor prezenți la ședință, exprimat secret, a aprobat cele trei rapoarte ale Comisiei pe marginea examinării cererilor Procurorului General.

Potrivit art.96 și 97 din Regulamentul Parlamentului, în urma examinării cererii Procurorului General, Comisia juridică, numiri şi imunităţi întocmeşte un raport care îl prezintă Biroului permanent. Acesta se înscrie cu prioritate în ordinea de zi și se supune examinării şi aprobării de către Parlament, în cel mult 7 zile, de la prezentarea acestuia Biroului permanent.

Amintim că, cele trei demersuri ale Procuraturii Generale care includ Cererea privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova – Petru Vasile Jardan, Cererea privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova – Denis Ulanov și Cererea privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova – Denis Ulanov au fost adresate, la 19 martie curent, Președintelui Parlamentului și trimise spre examinare în comisia de profil.

Conform art.95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, Procurorul General poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată. Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.

20.03.2021 Ședința Comisiei juridică, numiri și imunități

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...