Comisia economie, buget și finanțe va propune Parlamentului crearea Comisiei pentru examinarea procesului decizional privind controlul inflației

Chișinău, 1 iunie 2022 – Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul la proiectul de hotărâre cu privire la crearea Comisiei speciale pentru examinarea procesului decizional privind controlul inflației și politica monetară pe parcursul perioadei ultimelor 18 luni. Proiectul de hotărâre va fi examinat în ședința plenară a Legislativului.

Constituirea comisiei speciale se impune în contextul ritmului înalt de creștere a inflației și a prețurilor, precum și ținând cont de recomandarea Consiliului Suprem de Securitate din data de 27 mai 2022.

Potrivit PROIECTULUI, Comisia specială va avea un președinte, un vicepreședinte, un secretar și câțiva membri, reprezentanți ai tuturor fracțiunilor parlamentare. Aceasta va antrena în activitatea sa autoritățile statului responsabile, va audia părțile și persoanele implicate în procesul decizional privind controlul inflației și politica monetară.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...