Comisia economie, buget și finanțe va examina, joi, 24 februarie, dosarele candidaților la funcția de Director al Consiliului de administrație al ANRE

Chișinău, 23 februarie 2022 – Joi, 24 februarie, Comisia economie, buget și finanțe va examina dosarele celor 18 candidați la funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Comisia urmează să stabilească persoanele admise la concurs. Termenul maxim pentru depunerea dosarelor de către candidații a fost până pe 21 februarie 2022.

Potrivit Regulamentului privind procedura de organizare şi desfășurare a concursului public pentru selectarea candidatului la funcția de Director al Consiliului de administrație al ANRE, candidaţii admişi la concurs se vor prezenta pentru audiere în ordinea depunerii documentelor de participare la concurs.

Vor fi selectați candidaţii care au acumulat punctajul cel mai înalt. În cazul în care câțiva candidați vor obține un punctaj final egal, comisia va decide, cu votul majorității, cel mai potrivit candidat.

Regulamentul prevede că candidații la funcţia de director al Consiliului de administraţie al ANRE trebuie să deţină cetăţenia Republicii Moldova, să aibă studii superioare în domeniul tehnic, economic, financiar sau juridic şi experienţă de lucru de cel puţin zece ani în unul dintre domeniile menţionate, dintre care cel puţin trei ani în funcţii de conducere în instituții publice sau întreprinderi din sectoarele reglementate de ANRE.

CV-urile candidaților

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...