Comisia drepturile omului și relații interetnice efectuează vizite inopinate la instituțiile penitenciare din Republica Moldova

Chișinău, 29 ianuarie 2020 – Conducându-se de obiectivul de realizare a funcției de control parlamentar inclus în Planul Audierilor Publice pentru sesiunea de primăvară a anului 2020, pe data de 22 ianuarie a.c., membrii Comisiei drepturile omului și relații interetnice au efectuat o vizită inopinată la Instituția Penitenciară nr. 7 din satul Rusca, raionul Hîncești, unde sunt deținute femei.

Urmare a acestei vizite, Comisia a înaintat demersuri către Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor, cu solicitarea de a întreprinde acțiunile legale de rigoare pentru înlăturarea carențelor depistate.

Astăzi, 29 ianuarie, membrii Comisiei au efectuat o altă vizită inopinată la Instituția Penitenciară nr. 9 din comuna Pruncul, sectorul Buiucani, mun. Chișinău, unde își execută pedeapsa condamnații majori de gen masculin, condamnați la închisoare pentru infracțiuni deosebit de grave și excepțional de grave, precum și persoanele care au săvârșit infracțiuni ce constituie recidivă.

Vizitele inopinate vor continua conform Planului Audierilor Publice al Comisiei Drepturile Omului și relații interetnice și graficului aprobat de Comisie, iar recomandările, în acest sens, vor fi formulate după sistematizarea informațiilor obținute în urma efectuării acestor acțiuni de control parlamentar.

29.01.2020 Vizita membrilor Comisiei Drepturile omului și relații interetnice la instituțiile penitenciare din Republica Moldova în contextul realizării obiectivului de exercitare a funcției de control parlamentar

Comisia drepturile omului și relații interetnice

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...