Comisia drepturile omului și relații interetnice a audiat raportul Avocatului Poporului pentru drepturile copilului

Chișinău, 5 noiembrie 2021 – În contextul realizării funcției de control parlamentar, Comisia drepturile omului și relații interetnice, a audiat raportul  tematic ”Respectarea dreptului copilului la sănătate în instituțiile de învățământ” al Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu.  

Raportul reprezintă o evaluare independentă la nivel național privind respectarea dreptului copilului la sănătate în instituțiile de educație.

Maia Bănărescu a anunțat membrii comisiei că, la 3 septembrie curent, împreună cu un grup de organizații neguvernamentale, a adresat un mesaj public către Prim-ministru, ministrul Educației și Cercetării și ministrul Sănătății în care a solicitat implementarea urgentă a Standardelor Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la apă, sanitație și igienă în toate școlile din țară.

În rezultatul audierii raportului tematic, membrii Comisiei și-au stabilit drept obiectiv impulsionarea aplicării recomandărilor cuprinse în Observațiile finale ale Comitetului ONU pentru drepturile copilului cu privire la raportul periodic combinat al patrulea și al cincilea în privința Republicii Moldova, prin care statul este îndemnat să asigure respectarea în toate școlile a standardelor de calitate impuse privind sistemele de alimentare cu apă și sanitație, să asigure accesul la locuri de joacă, la alte facilități sportive și culturale pentru toți copiii.

Totodată, membrii Comisiei s-au arătat interesați de a contribui la promovarea perfecționării prevederilor legislației naționale în vigoare, dacă acestea sunt necesare.

Comisia  drepturile omului și relații interetnice

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...