Comisia de control al finanțelor publice a audiat raportul auditului asupra situațiilor financiare ale Universității Agrare de Stat

Chișinău, 09 martie 2021 – Comisia de control al finanțelor publice a audiat raportul auditului asupra situațiilor financiare ale Universității Agrare de Stat din Moldova (UASM).

În raport se arată că situațiile financiare ale UASM, încheiate la 31 decembrie 2019, cu excepția unor aspecte, oferă o imagine corectă și fidelă în conformitate cu cadrul de raportare financiară aplicabil.

Totodată, misiunea a constatat unele nereguli, precum supraevaluarea creanțelor, subevaluarea mijloacelor fixe, a datoriilor și a provizioanelor curente, raportarea necorespunzătoare a informațiilor aferente altor elemente de capital propriu.

Președintele Comisiei de control al finanțelor publice, Igor Munteanu, a apreciat eforturile Curții de Conturi în evaluarea situației financiare a Universității Agrare de Stat din Moldova, o universitate extrem de importantă pentru dezvoltarea agricolă a țării.

Igor Munteanu a sugerat oportunitatea elaborării unui document strategic de dezvoltare a instituției, împreună cu fondatorul UASM – Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

De asemenea, președintele Comisiei de control al finanțelor publice a menționat importanța instalării controlului intern în cadrul universității.

Igor Munteanu a ținut să accentueze că membrii Comisiei vor monitoriza îndeplinirea recomandărilor CC.

Audierea raportului asupra situațiilor financiare ale universității se încadrează în funcțiile de control parlamentar ale Comisiei de control al finanțelor publice, atribuțiile căreia sunt legate, inclusiv, de supravegherea activităților de audit ale Curții de Conturi.

09.03.2021 Ședința Comisiei de control al finanțelor publice

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...