Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și-a prezentat raportul de activitate

Chișinău, 14 iulie 2022 – Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului și-a prezentat RAPORTUL de activitate, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

În cele opt luni de activitate, comisia s-a întrunit în 24 de ședințe de audieri și a efectuat opt vizite în teritoriu. Au fost audiate aproape 150 de persoane, inclusiv conducători de întreprinderi, reprezentanți ai administrațiilor publice centrale și locale, ONG de mediu, etc. Comisia a înaintat 205 de demersuri cu solicitări de informații diferitelor instituții ale statului.

Raportul conține circa 160 de pagini cu constatări și recomandări către instituțiile statului. Astfel, Guvernul, în termen de 120 de zile, trebuie să asigure elaborarea și aprobarea actelor normative necesare conform recomandărilor, iar Procuratura Generală, în același termen, va prezenta Parlamentului raportul privind investigațiile efectuate.

Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului a fost creată pe 4 noiembrie 2021 în scopul efectuării investigațiilor în domeniu, antrenând în activitatea sa toate autoritățile statului responsabile. Din componența comisiei au făcut parte Ina Coșeru (președintele Comisiei), Radu Mudreac (vicepreședinte), Mariana Cușnir (secretar), Inga Sibova, Irina Lozovan, Reghina Apostolova, Lilian Carp, Vladimir Bolea, Ion Babici, Veronica Roșca (membri).

14.07.2022 Ședința plenară a Parlamentului

Direcția Comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...