Comisia administrație publică și dezvoltare regională a aprobat raportul de progres al implementării Proiectului de Înregistrare și Evaluare Funciară

Chișinău, 3 februarie 2023 – Membrii Comisiei administrație publică și dezvoltare regională au aprobat Raportul de progres pentru anul 2022 la Proiectul de Înregistrare și Evaluare Funciară (PÎEF).

Potrivit raportului, Comisia a constatat progres insuficient al proiectului pentru toate cele patru componente: înregistrarea primară a bunurilor imobile, evaluarea acestora, consolidarea sistemului de administrare funciară și consolidarea capacității și managementul proiectului. O altă constatare a comisiei se referă la necesitatea de restructurare a proiectului prin revizuirea obiectivelor de dezvoltare și a bugetului alocat pentru realizarea acestora, precum și necesitatea extinderii termenului de executare a proiectului de la șase la 12 luni.

Raportul de progres al proiectului prezintă și o serie de recomandări adresate entităților responsabile de implementarea acestuia, precum sunt Agenția Servicii Publice, în comun cu sprijinul Agenției Proprietăți Publice și Agenției Relații Funciare și Cadastru. Printre recomandări sunt enunțate: consolidarea eforturilor pentru realizarea activităților stabilite; examinarea cadrului normativ în vederea eliminării factorilor care perturbează realizarea eficientă și în termen a obiectivelor proiectului; determinarea măsurilor organizaționale și tehnice de eficientizare a lucrărilor de delimitare a bunurilor imobile proprietate publică etc.

Agenția Servicii Publice urmează să prezinte Comisiei administrație publică și dezvoltare regională Raportul de progres cu privire la realizările efectuate în cadrul Proiectului de Înregistrare și Evaluare Funciară pentru perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023.

Proiectul de Înregistrare și Evaluare Funciară (PÎEF) este implementat în conformitate cu Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare. Scopul proiectului rezidă în realizarea unor programe de stat menite să îmbunătățească domeniul de administrare a patrimoniului public, evaluarea proprietății imobiliare și înregistrarea tuturor bunurilor imobile proprietate privată și publică din Republica Moldova. Proiectul este implementat de Agenția Servicii Publice.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...