Combaterea fenomenului de răspândire a dezinformării discutată în cadrul audierilor publice organizate de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media

Chișinău, 13 aprilie 2022 – În incinta Parlamentului au avut loc audieri publice, organizate de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, care au vizat inițiativa legislativă de modificare a unor acte normative în vederea combaterii fenomenului de răspândire a dezinformării.

La discuțiile prilejuite de  acest subiect au participat deputați, membri ai Comisiei de profil și a altor comisii permanente ale Parlamentului, reprezentanți ai instituțiilor de media audio-vizuale, scrisă și online, reprezentanți ai asociațiilor de profil, jurnaliști, etc.

Președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a remarcat numărul mare de participanți prezenți la dezbaterea prevederilor inițiativei privind combaterea fenomenului de răspândire a dezinformării și a informațiilor ce afectează securitatea spațiului informațional public.

”Este un proiect de lege care a suscitat foarte mult interes. Vom lua act de propunerile, sugestiile și obiecțiile expuse, pentru a le examina în cadrul ședințelor comisiei și a Parlamentului” a declarat Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Subiectele abordate de participanții la audieri au vizat propunerile de îmbunătățire a conținutului proiectului referitor la atribuțiile Serviciul de Informații și Securitate în contracararea dezinformării, revizuirea noțiunilor de dezinformare, prevederile care vizează conținutul online, etc.

La final, participanții au convenit asupra continuării sesiunilor de dezbateri a inițiativei privind combaterea fenomenului de răspândire a dezinformării.

Amintim că, proiectul de lege care prevede operarea modificărilor în mai multe acte normative, precum Legea privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Legea cu privire la libertatea de exprimare, Legea comunicațiilor electronice, Codul serviciilor media audiovizuale, Codul penal, Codul contravențional, Legea privind regimul stării de urgență, de asediu și de război,  a fost aprobat, în prima lectură, în cadrul ședinței în plen a Parlamentului din data de 7 aprilie curent.

12.04.2022 Audieri publice privin combaterea fenomenului de răspândire a dezinformării, organizate de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...