Codul muncii va fi modernizat și racordat la standardele internaționale

Chișinău, 20 aprilie 2022 – Codul muncii va fi ajustat la realitățile economice și tehnologice ale secolului XXI. Deputații PAS Dan Perciun, Marina Morozova și Radu Marian au înregistrat un proiect de lege care vine să reducă birocrația în domeniu, să ajute companiile să creeze cât mai multe locuri de muncă și să introducă mecanisme clare de evaluare a performanțelor funcționarilor publici.

Modificările propuse de noi sunt conforme cu prevederile Organizației Internaționale a Muncii.

Deputatul PAS Radu Marian: „Am încrederea că majoritatea angajaților de la stat își fac treaba onest. Profesorii, doctorii, pompierii, funcționarii din primării, Guvern, Parlament, etc. sunt demni de toată aprecierea. Însă există o minoritate din funcționari care nu își fac treaba onest, sunt implicați în acte de corupție, funcționari care parazitează pe banul public. Mulți din ei au fost concediați în trecut, însă au fost restabiliți în funcție de un sistem de justiție disfuncțional. Nu putem permite ca o minoritate de funcționari compromiși să împiedice schimbările pe care vrem să le facem”.

Deputata PAS Marina Morozova: „Modificările la Codul muncii sunt ghidate de practici internaționale și se aliniază la cele mai moderne tendințe. Acestea vor contribui la dezvoltarea unei economii prospere și atragerea noilor investiții în Republica Moldova”.

Principalele modificări la Codul muncii:

  • Extinderea perioadei de probă maxime pentru toate categoriile de salariați de la 3 la 6 luni (cu excepția muncitorilor necalificați), pentru a fi posibilă verificarea mai complexă a aptitudinilor profesionale ale salariatului.
  • Simplificarea procedurii de schimbare a programului de lucru, a contractului de muncă, de transfer la o altă unitate de atragere la muncă suplimentară, cu acordul salariatului.
  • Reducerea termenului minim de aducere la cunoștință a salariaților a modificării programului de muncă în schimburi, de la o lună, la 14 zile.
  • Creșterea numărului de ore permise de la 120 la 240 de ore pe an și a duratei maxime a săptămânii de muncă până la 48 de ore, cu acceptul angajatului (similar legislației din România).
  • Introducerea normei privind preavizarea angajatorului despre revenirea din concediul parțial plătit pentru îngrijirea copilului și concediul suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului de la 3 la 4 ani. În cazul în care funcția este ocupată – cu cel puțin 2 luni și dacă nu e ocupată – cu cel puțin 14 zile înainte de data preconizată de revenire.
  • Introducerea posibilității concedierii pentru lipsă de performanță în baza unui regulament intern de evaluare.
  • Instanța de judecată nu va putea obliga restabilirea persoanei la locul de muncă, ci doar va constata caracterul ilegal al concedierii. Angajatorul va avea 2 opțiuni: fie să restabilească persoana la locul de muncă, fie să ofere o indemnizație de concediere.
  • Unificarea procesului de evaluare a funcționarilor publici într-un singur proces, care va avea loc o dată la 6 luni.

În următoarea perioadă, inițiatorii proiectului vor organiza consultări publice cu toți actorii interesați.

20.04.2022 Briefing de presă al deputaților Fracțiunii "Partidul Acțiune și Solidaritate", Dan Perciun, Radu Marian și Marina Morozova

Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate”

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...