Coaliția democrat-socialistă a lui Dodon nu susține proiectele pentru oameni

Majoritatea democrat-socialistă a respins toate propunerile PRO MOLDOVA de completarea ordinii de zi cu proiecte care vin să dubleze imediat salariile lucrătorilor medicali, să acorde suport familiilor cu minori, precum și pachetul economic anti-criză, prezentat încă în luna martie.

„Deputații din grupul de suport al președintelui Dodon se tem să pună în dezbatere proiecte așteptate de oameni. Astăzi, avem copii lăsați de izbeliște, avem oameni care au pierdut locul de muncă puțin înaintea vârstei de pensionare, avem mii de afaceri în prag de faliment, însă aceste probleme pălesc în fața programelor promovate de actualul președinte, disperat să mai capete un mandat și care și-a revendicat dreptul exclusiv de prezentare a inițiativelor pentru oameni”, a spus Andrian Candu, președintele PRO MOLDOVA.

De menționat că, niciunul dintre proiectele elaborate de PRO MOLDOVA nu a fost promovat pentru discuții, nici măcar în comisii, în această sesiune parlamentară. În particular, PRO MOLDOVA a elaborat un pachet economic anti-criză, un pachet de legi sociale care prevede plăți pentru familiile cu minori pe perioada de pandemie, precum și posibilitatea de pensionare înainte de termen pentru persoanele care au pierdut locul de muncă. De asemenea, au fost propuse o serie de inițiative pentru sistemul sanitar pentru susținerea medicilor și a familiilor acestora. 

Amintim că, contrar Regulamentului Parlamentului, grupul PRO MOLDOVA,
cu 14 deputați nu are niciun reprezentant în Biroul Permanent, nu deține președinția în nicio comisie parlamentară permanentă.

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA 

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...