Clopoțeii păcii: Copii din Republica Moldova și Ucraina au participat la un atelier de pictură dedicat sărbătorilor naționale, organizat de Parlament

Chișinău, 30 august 2023 – Mai mulți copii din Republica Moldova și Ucraina au participat, astăzi, la Parlament, la un atelier de pictură. Evenimentul a fost organizat cu ocazia sărbătorilor naționale Ziua Independenței și Ziua Limbii Române, precum și pentru a marca începutul unui nou an școlar.

În debutul evenimentului, copiii au vizitat sala de ședințe plenare, unde au comunicat cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu. Speakerul le-a vorbit copiilor despre activitatea deputaților, precum și despre semnificația sărbătorilor naționale. De asemenea, Președintele Parlamentului le-a dorit copiilor mari succese în noul an de studii. Și copiii, care vor merge în clasa întâi în acest an, au povestit despre așteptările pe care le au de la școală.

30.08.2023 Atellier de pictură dedicat sărbătorilor naționale - Ziua Independenței și Ziua Limbii Române

Ghidați de soția Președintelui Parlamentului, Inga Grosu, soția ambasadorului Ucrainei, Olesea Șevcenco, precum și de Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, participanții la atelier au pictat clopoței în culorile naționale ale Republicii Moldova și Ucrainei, au decorat clopoțeii păcii cu mesaje scrise în limbile română și ucraineană.

30.08.2023 Atellier de pictură dedicat sărbătorilor naționale - Ziua Independenței și Ziua Limbii Române

Pe platoul din fața clădirii Parlamentului, copiii au desenat cu cretă colorată drapelele celor două țări.

30.08.2023 Atellier de pictură dedicat sărbătorilor naționale - Ziua Independenței și Ziua Limbii Române

La atelierul de pictură au participat circa 30 de copii care în acest an vor păși pentru prima dată pragul școlii. Evenimentul a avut drept scop promovarea mesajelor de pace și solidaritate prin intermediul valorilor culturale naționale, într-un mod interactiv și distractiv. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...