Câștigătorii concursului de creație „Activitatea unui deputat în 101 cuvinte”, desemnați

Chișinău 28 iunie 2021 – Au fost desemnați câștigătorii concursului de eseuri ”Activitatea unui deputat în 101 cuvinte”. Acesta a fost lansat de Parlamentul Republicii Moldova, cu ocazia aniversării a 30 de ani ai Legislativului.

Pe locul I s-au clasat trei tineri, care au obținut un punctaj egal. Este vorba despre Bianca Plămădeală – 16 ani, elevă a Liceului Teoretic Republican „Aristotel” din capitală, Felicia Zaharcu – 16 ani, studentă a Colegiului de Industrie Ușoară din municipiul Bălți și Marina Cobîleanschi –  17 ani, elevă a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Cimișlia. Locul II l-a obținut Grigore Rînja – 17 ani, elev al Liceului Teoretic „Ion Creangă” din satul Cuizăuca, raionul Rezina. Locul III este împărțit de Elena Cebotari – 17 ani, elevă a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici” din satul Bursuc, raionul Florești și Mădălina Groza –  16 ani, elevă a Liceului Teoretic din satul Țipala, raionul Ialoveni.

Învingătorii sunt invitați la prima ședință plenară a Parlamentului de Legislatura a XI-a, care va fi programată după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Totodată, li se va acorda un certificat de învingător, un set de materiale informative și cadouri simbolice cu logo-ul Parlamentului. 

Concursul de eseuri a fost organizat în efortul de a valorifica energia, creativitatea și inițiativa tinerilor din țară. Scopul acestuia este de a promova educația civică în rândul generației tinere. La concurs au putut participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani. Potrivit regulamentului, mini-eseurile trebuiau să conțină 101 de cuvinte, prin care autorul să descrie activitatea parlamentară.

Pe 23 mai  1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, republica unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More