Candidatul agreat pentru funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Estonia, avizat de Comisia politică externă și integrare europeană

Chișinău, 10 iunie  2020 – Comisia politică externă și integrare europeană a examinat și avizat, în sedința de astăzi, candidatura pentru funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Republica Estonia.

Candidatul pentru funcția de Ambasador  Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Estonia este diplomatul Ion Stăvilă.

Potrivit art.10 al legii cu privire la serviciul diplomatic, Ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

10.06.2020 Ședința Comisiei politică externă și integrare europeană

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...