Cadrul legislativ național în domeniul pieței de capital va fi armonizat cu cel european

Chișinău, 20 mai 2020 – Cadrul legislativ național în domeniul pieței de capital va fi armonizat cu cel al dreptului comunitar european. Un proiect de modificare a unor acte normative a fost elaborat de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF). În ședința de astăzi, Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a aprobat raportul la proiectul în cauză, acesta urmând să fie dezbătut în plenul Parlamentului.

Se propune completarea Legii privind Comisia Națională a Pieței Financiare cu prevederi referitoare la înregistrarea și supravegherea agențiilor de rating de credit. Va fi completată și Legea privind piața de capital cu o secțiune nouă care reglementează activitatea agențiilor de rating de credit pe piața de capital.

Urmare a implementării proiectului, CNPF va elabora Regulamentul privind agențiile de rating de credit, care va stabili condițiile de acordare a ratingurilor de credit, precum și regulile referitoare la organizarea și modul în care acționează agențiile de rating de credit în vederea promovării acestora pe piața de capital și consolidării protecției consumatorilor si investitorilor.

Proiectul de lege este elaborat în scopul executării prevederilor Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

20.05.2020 Ședința Comisiei economie, buget și finanțe


Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...