Blocul Comuniștilor și Socialiștilor vor ca barajul de la Naslavcea să fie reîntors în proprietatea statului

Chișinău, 11 noiembrie 2021 – Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor cer reîntoarcerea barajului de la Naslavcea în proprietatea statului. Parlamentarii au cerut audierea premierului Natalia Gavrilița pentru a alfa dacă Guvernul întreprinde anumite măsuri în acest sens. Majoritatea PAS nu a susținut însă, inițiativa opoziției.

!În urmă cu câteva zile, fostul premier Vlad Filat a recunoscut ilegalitatea transmiterii către Ucraina, pe când era șef la Guvern, a barajului de la Naslavcea. Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor solicită completarea ordinii de zi a ședinței de azi cu proiectul privind audierea premierului referitor la acțiunile întreprinse de Guvern pentru reîntoarcerea în proprietatea statului a barajului de la Naslavcea”, a declarat elena Bodnarenco, deputat al BCS, președintele Comisiei parlamentare pentru mediu și dezvoltare regională.

Vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, a informat plenul Parlamentului despre o situație de conflict, care recent s-a iscat dintre grănicerii moldoveni și paza de la Centrala hidroelectrică de la Novodnestrovsk.

”Autoritățile legale din Republica Moldova nu au acces în zona de frontieră. A avut loc și un conflict între serviciile de grăniceri din Republica Moldova cu paza paramilitară a complexului de la Novodnestrovsk. Lipsa poziției de către Guvernul R.Moldova poate aduce țara noastră într-o tragedie nu doar în agricultură, dar și în securitatea națională”, a declarat Batrîncea.

Amintim că în 2010, guvernul moldovean a cedat controlul asupra barajului Naslavcea, care oferă acces la apa din Ucraina, când premierul de atunci Vlad Filat a semnat un protocol cu   omologul său ucrainean, Iulia Timoșenko.

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor   

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More