Biroul permanent al Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ultimelor ședințe plenare din sesiunea de primăvară 2022

Chișinău, 20 iulie 2022 – 45 de proiecte de acte legislative urmează să examineze Parlamentul la ultimele ședințe plenare din sesiunea de primăvară 2022. Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor în plen, pentru perioada 21-29 iulie.

Agenda ședințelor include, pentru adoptare, proiectul de lege privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice și modificări la măsurile de implementare a Programului de stat ”Prima Casă”. Va fi propusă spre adoptare și inițiativa legislativă privind acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii moldoveni, care revin cu traiul în țara noastră.  Deputații urmează să examineze în lectura a doua proiectul legii zootehniei, proiectul de lege privind emisiile industriale, proiectul de lege privind drepturile de autor și drepturile conexe, modificări la Codul muncii, la Codul penal și la Codul funciar.

De asemenea, deputații vor examina, în prima lectură, proiectul Codului electoral al Republicii Moldova și proiectul de modificare a Legii cu privire la Avocatul Poporului. Tot în prima lectură, pe agenda Parlamentului este inclus proiectul de lege privind prevenirea pierderii și risipei alimentare, precum și modificări la Legea privind piața de capital și la Legea privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte.

În aceeași perioadă, deputații vor mai audia raportul de activitate al Centrului Național Anticorupție în anul 2021 și raportul CEC pentru anul trecut privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Parlamentarii vor aproba și proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică al lui Octavian Calmîc.

Joi, 21 iulie, ședința plenară a Parlamentului va începe la ora 10:00.      

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...