Bilanțul statistic al activității Biroului permanent al Parlamentului în anul 2022

Chișinău, 18 ianuarie 2022 – Pe parcursul anului 2022, Biroul permanent al Parlamentului s-a întrunit în 43 de ședințe și a adoptat 28 de hotărâri, potrivit bilanțului statistic al procesului legislativ pentru anul trecut.

Biroul permanent al Parlamentului are atribuția de a propune data convocării şedinţelor plenare, de a aproba proiectul ordinii de zi a ședințelor plenare, de a pregăti și a asigura desfășurarea lucrărilor Parlamentului, de a coordona activitatea comisiilor permanente.

Conform prevederilor Regulamentului Parlamentului, componența nominală și numerică a Biroului permanent se stabilește la propunerea fracțiunilor parlamentare, în funcție de reprezentarea proporțională a acestora în Parlament. Din el fac parte, din oficiu, Preşedintele şi vicepreşedinţii Parlamentului.

Astfel, din Biroul permanent al Parlamentului de legislatura a XI-a fac parte Igor Grosu, Preşedintele legislativului, Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea, vicepreședinții Parlamentului, precum și reprezentanții Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Olesea Stamate, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Doina Gherman, Veronica Roșca, Lilian Carp, Dan Perciun; reprezentanții Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, Corneliu Furculiță, Constantin Starîș; reprezentantul Fracțiunii Partidului Politic „Șor”, Denis Ulanov.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...