Bilanțul lunii mai: comisiile permanente au prezentat 282 de avize, rapoarte și corapoarte la proiectele de acte normative

Chișinău, 3 iunie 2022 – În luna mai, comisiile permanente au prezentat 48 de rapoarte și 13 corapoarte la proiectele de acte normative. În aceeași perioadă, au mai fost examinate și votate 221 de avize.

Cele mai multe rapoarte, 13 la număr, au fost prezentate de Comisia economie, buget și finanțe. Comisia protecție socială, sănătate și familie a prezentat nouă rapoarte, iar Comisia agricultură și industrie alimentară și Comisia securitate națională, apărare și ordine publică – câte șapte.

De asemenea, pe parcursul lunii mai a anului curent, Comisia protecție socială, sănătate și familie a prezentat 37 de avize la proiectele de acte normative. În același timp, Comisia mediu și dezvoltare regională și Comisia agricultură și industrie alimentară au prezentat câte 31 de avize.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, comisiile permanente sunt organe de lucru ale Legislativului, constituite pentru desfășurarea activității instituției. Membrii acestora examinează proiecte de acte normative şi propuneri legislative, efectuează anchete parlamentare, dar și dezbat şi hotărăsc asupra altor probleme, inclusiv din însărcinarea Preşedintelui Parlamentului sau a vicepreşedinţilor.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentul Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...