Bilanțul activității legislative în februarie 2024: 63 inițiative au fost votate în plenul Parlamentului

Chișinău, 6 martie 2024 – 63 de inițiative legislative au fost votate în plenul Parlamentului, pe parcursul lunii februarie. În aceeași perioadă, 39 de acte normative au intrat în procedură legislativă.

De menționat că 23 de proiecte de lege au fost votate în prima lectură, iar trei dintre ele au drept scop armonizarea legislației Republicii Moldova cu cea a Uniunii Europene. În a doua lectură au fost adoptate 40 de acte normative. Este vorba despre 25 de legi și 15 hotărâri.

Astfel, deputații au votat pentru majorarea indemnizațiilor pentru văduvele de război, copiii și părinții veteranilor, pentru ca pasagerii să își poată recupera mai ușor banii, în cazul în care companiile avia intră în insolvabilitate, sau pentru stabilirea limitelor pentru plățile în numerar. Un alt proiect de lege votat de deputați vizează activitatea băncilor biologice, care va fi reglementată de o lege specială. Luna trecută, au mai fost adoptate modificări în componența nominală a comisiilor permanente și a grupurilor de prietenie parlamentare, iar deputata Doina Gherman a fost aleasă în funcția de vicepreședintă a Parlamentului.

În luna februarie, Parlamentul s-a convocat în trei ședințe plenare.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...