Bilanț statistic: doar 3 întrebări din 45 adresate de deputați au rămas fără răspuns în anul 2020

Chișinău, 18 ianuarie 2021 – Legislatorii au adresat instituțiilor statului 45 de întrebări și 4 interpelări pe parcursul anului 2020. Cele mai multe – 9 la număr, au fost adresate Guvernului/Cancelariei de Stat, 7- Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar 6 – Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

De asemenea, 5 întrebări/interpelări au fost direcționate Ministerului Economiei și Infrastructurii, 4 – Prim-ministrului Republicii Moldova.

Ministerul Justiției și Serviciul Informații de Securitate au primit de la deputați în 2020 câte 3 întrebări/interpelări, Ministerul Finanțelor, Agenția Proprietății Publice și  Agenția Națională “Transport Auto” – câte 2, iar Ministerul  Educației, Culturii și Cercetării, Agenția “Moldsilva”, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Autoritatea Aeronautică Civilă și Comisia Extraordinară de Sănătate Publică  – câte o solicitare.

Fracțiunea PAS, Blocul ACUM, a înregistrat cel mai mare număr de întrebări cu răspuns în plen sau în scris – 16 la număr. Ea fost urmată de Fracțiunea parlamentară ACUM PLATFORMA DA, care a adresat 10 întrebări și 2 interpelări și Fracțiunea Partidului ȘOR  – 5 întrebări și 2 interpelări. 6 întrebări au venit din partea Fracțiunii Partidului Democrat, 5 – a deputaților neafiliați, iar răspuns la câte o întrebare au solicitat Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Grupul parlamentar “Pro Moldova” și un deputat independent.

În 2020, la 3 întrebări din cele 45, adresate instituțiilor statului, deputații nu au primit răspuns. În același timp, nu au fost înregistrate restanțe privind răspuns la interpelările înregistrate.

Direcția  generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More