Banca Mondială va oferi un împrumut de 92 milioane de euro pentru a îmbunătăți eficiența sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Chișinău

Chișinău, 18 noiembrie 2020 – Republica Moldova va primi un împrumut în valoare de 92 milioane de euro din partea Băncii Mondiale pentru a îmbunătăți eficiența sistemului de alimentare centralizată cu energie termică. Comisia politică externă și integrare europeană, în ședința de astăzi, a decis să propună plenului Parlamentului ratificarea Acordului de împrumut între Republica Moldova şi Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind al doilea Proiect de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică, semnat la 30 septembrie 2020.

Investițiile oferite de partenerii de dezvoltare vor fi îndreptate spre dezvoltarea infrastructurii de producere a energiei termice şi electrice din municipiul Chişinău, precum şi a îmbunătăți calitatea şi eficienţa serviciilor de termoficare.

”Realizarea acestui proiect va contribui la alimentarea fiabilă cu energie electrică și termică, în special, a consumatorilor finali din municipiul Chișinău. De asemenea, vor fi efectuate investiții-pilot de eficiență energetică, care vor contribui la îmbunătățirea calității serviciilor de termoficare și la reducerea consumului de energie în clădirile respective, ceea ce va avea un impact social pozitiv”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Acțiunile prevăzute în proiect urmează a fi implementate până la sfârșitul anului 2025.

Proiectul urmează a fi dezbătut în ședința plenară a Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...