Banca Mondială va oferi Republicii Moldova asistență financiară în valoare de aproape 60 de milioane de dolari pentru modernizarea sistemului de învățământ

Chișinău, 6 iulie 2023 – Banca Mondială va oferi Republicii Moldova asistență financiară, sub formă de grant și de împrumut, în valoare de aproape 60 de milioane de dolari pentru modernizarea sistemului de învățământ. La ședința de astăzi, Comisia politică externă și integrare europeană a examinat proiectele unor acorduri care prevăd acest lucru.

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova granturi în valoare totală de 19,8 milioane de dolari și un împrumut de 40 de milioane de dolari. Resursele financiare vor fi utilizate pentru sporirea calității educației pentru copii și elevi prin crearea unor medii de învățare sigure, moderne și adaptate la necesități. Urmează a fi construite trei licee noi și a fi reabilitate 15 școli și 15 grădinițe. De asemenea, vor fi investiți bani pentru modernizarea fizică și digitală a mediilor de învățare în aproximativ 200 de școli.

Acordurile de grant și de împrumut vor fi propuse spre examinare și ratificare în plenul Parlamentului.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...