Autoritățile de resort vor avea mai mult timp pentru administrarea impozitului pe bunurile imobiliare

Chișinău, 30 martie 2022 – Autoritățile administrației publice locale, Agenția Servicii Publice, Serviciul Fiscal de Stat vor avea mai mult timp pentru administrarea impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar.

În acest scop termenul de stabilire a obiectelor impunerii deținute sau dobândite de către contribuabili, care urmează a fi incluse în baza de calcul pentru achitarea impozitului, urmează a fi transferat de la 31 mai la 31 martie a anului fiscal în curs.   

Astfel, autoritățile competente vor avea timp suficient pentru a întreprinde acțiunile necesare ce țin de administrarea și procesarea impozitului pe bunurile imobiliare și impozitului funciar, inclusiv înmânarea avizelor de plată corespunzătoare și încasarea impozitelor.

Inițiativă legislativă pentru modificarea Codului fiscal a fost înaintată de deputatul Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe.

PROIECTUL de lege a fost susținut de membrii comisiei parlamentare de specialitate și va fi prezentat deputaților pentru examinare în cadrul ședinței plenare a Parlamentului. 

30.03.2022 Ședința Comisiei economie, buget și finanțe

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...