Au fost lansate evenimentele festive dedicate sărbătorii ”Ziua Independenței Republicii Moldova”

Chișinău, 27 august 2021 – Manifestările dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova au început, în dimineața zilei de astăzi, cu ceremonia depunerii de flori la Complexul Memorial ”Eternitate”.

La solemnitate au participat Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu Președintele țării, Maia Sandu, și Prim-ministrul, Natalia Gavrilița.  

Înalții oficiali au depus flori la Monumentul ”Maica Îndurerată” ridicat în cinstea eroilor căzuți pentru independența Republicii Moldova în conflictul armat de pe Nistru. A fost ținut un minut de reculegere și executate salve de foc în memoria eroilor căzuți.

Declarația de Independentă a Republicii Moldova a fost adoptată și semnată de 278 de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova, la 27 august 1991.

27.08.2021 30 de ani ai independenței: Ceremonia depunerii de flori la Monumentul ”Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial ”Eternitate”

 

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More