Atelierul online de confecționare a mărțișoarelor va da startul evenimentelor de celebrare a noii primăveri

Chișinău, 23 februarie 2021 – Parlamentul va organiza un atelier online de confecționare a mărțișoarelor prin care se va da startul șirului evenimentelor de celebrare a noii primăveri.    

În cadrul atelierului, care va avea loc pe 24 februarie, mai mulți meșteri populari din nordul țării își vor etala talentul și dibăcia. De asemenea, vor participa membri ai Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a Parlamentului, angajați din domeniul culturii din raioanele Briceni, Edineț, Ocnița și Dondușeni.

Fiecare dintre cele patru raioane vor prezenta tehnici și tradiții de confecționare a mărțișoarelor, lucrări ale meșterilor populari.

Master-clasul se va desfășura în regim online, fiind organizat de Oficiul teritorial de informare al Parlamentului (OTIP) Edineț.

”Am dorit să arătăm detaliile inedite ale meșteșugului din zona de nord a Republicii Moldova. Totodată, am ținut să oferim oamenilor posibilitatea de a urmări procesul de confecționare a mărțișoarelor. Credem că în acest mod vom reuși să sensibilizăm societatea în ce privește păstrarea și promovarea tradițiilor culturale naționale”, a comentat Stela Belitei, consultant principal OTIP Edineț, Direcția generală comunicare și relații publice a Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova.            

Din suita evenimentelor care marchează sosirea primăverii vor face parte și alte activități organizate de Parlament.

Pe 26 februarie va fi inaugurat  târgul de mărțișoare ”Primăvara care ne unește”, ediția a II-a, unde vor fi expuse lucrări ale meșterilor populari din țară și ale copiilor și tinerilor din cadrul mai multor instituții sociale din municipiul Chișinău.

Pe 1 martie, va fi vernisată o expoziție de pictură în incinta forului legislativ.

În teritoriu, prin intermediul Oficiilor teritoriale de informare ale Parlamentului se va desfășura concursul artizanilor în confecționarea mărțișoarelor.

Cu suportul Platformei de dialog a doamnelor deputate din Parlamentul Republicii Moldova, în regiuni vor avea loc forumuri regionale ale femeilor.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More