Asistență financiară în valoare de peste 90 milioane de euro pentru țara noastră din partea Japoniei

Chișinău, 20 iulie 2023 – Republica Moldova va beneficia de un credit preferențial în valoare de 13,5 miliarde de yeni japonezi (peste 90 milioane de euro), acordat de Guvernul Japoniei prin intermediul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA). Ratificarea unor acorduri care presupun acest lucru a fost votată în prima lectură de 55 de deputați.

Mijloacele financiare sunt oferite pentru acoperirea deficitului bugetar, precum și pentru a sprijini reformele din Republica Moldova. În mod special, acestea vizează redresarea economică a țării noastre, îmbunătățirea sistemului medical și a domeniului de afaceri.

De asemenea, acordurile presupun că Republica Moldova va respecta anumite condiționalități, unele dintre care au scopul de a îmbunătăți sistemul medical și de a promova întreprinderile mici și mijlocii.

Împrumutul va fi contractat pentru o perioadă de 40 de ani, inclusiv perioada de grație de zece ani. Mijloacele financiare vor fi debursate timp de doi ani de la data semnării acordului.

Proiectele urmează a fi votate și în lectura a doua.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...