Asigurarea securității energetice a Republicii Moldova a fost discutată de către Igor Grosu și Katarína Mathernová

Chișinău, 8 decembrie 2021 – Președintele Parlamentului Igor Grosu a avut o întrevedere cu Directorul general adjunct al Direcției generale vecinătate și negocieri privind extinderea (DGNEAR) a Comisiei Europene, Katarína Mathernová.

Unul din principalele subiecte discutate în cadrul întrevederii a fost asigurarea securității energetice a Republicii Moldova.

Președintele Forului legislativ a menționat în discuții că Parlamentul țării va susține efortul Guvernului în  implementarea pachetului social, în acordarea măsurilor compensatorii, dar și ajustarea cadrului legal energetic.

Igor Grosu a mulțumit demnitarului european pentru sprijinul pe care UE îl acordă Republicii Moldova în parcursul de modernizare și reformare a țării noastre, iar în mod special, pentru asistența în gestionarea crizei energetice și celei pandemice.

De asemenea, oficialii au vorbit despre agenda parlamentară. Speakerul a reconfirmat în context că prioritatea zero este reforma justiției și curățarea instituțiilor statului de corupți.

”Noi de dorim ca instituțiile din domeniul justiției să devină funcționale și să acționeze în interesul cetățenilor”, a subliniat Președintele Parlamentului.

Un alt subiect l-a constituit Summitul Parteneriatului Estic din luna curentă. În acest sens, Igor Grosu  a reiterat că noua guvernare este gata să îndeplinească toate angajamentele asumate cu partenerii europeni, iar acest lucru va îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor.

07.12.2021 - Întrevederea Președintelui Parlamentului Igor Grosu cu  Directorul general adjunct al Direcției generale vecinătate și negocieri privind extinderea a Comisiei Europene, Katarína Mathernová

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...