Asigurare medicală gratuită pentru veteranii de război. Propunerea anterioară a deputaților democrați, aprobată de Parlament

Veteranii de război care nu sunt angajați în câmpul muncii vor beneficia de asigurare medicală obligatorie gratuită. Proiectul de lege a fost aprobat astăzi de Parlament.

Cu această inițiativă legislativă au venit anterior deputații Fracțiunii Partidului Democrat din Moldova, după care proiectul a fost comasat cu altul al Ministerului Sănătății.

Președintele PDM, Pavel Filip, a menționat că veteranii de război trebuie să se bucure de atenția și susținerea statului. „ Nu vom putea niciodată să compensăm sacrificiul de care au dat dovadă veteranii noștri, tot ceea ce putem să facem este să încercăm să le facem viața mai ușoară”, a spus liderul democrat.

Prin aprobarea acestui proiect de lege va spori protecția socială a veteranilor de război, a membrilor familiilor celor căzuți pe câmpul de luptă, a persoanelor cu dizabilități de pe urma lichidării consecințelor avariei de la Cernobîl.

Fracțiunea parlamentară PDM

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More