Asigurare medicală gratuită pentru veteranii de război. Propunerea anterioară a deputaților democrați, aprobată de Parlament

Veteranii de război care nu sunt angajați în câmpul muncii vor beneficia de asigurare medicală obligatorie gratuită. Proiectul de lege a fost aprobat astăzi de Parlament.

Cu această inițiativă legislativă au venit anterior deputații Fracțiunii Partidului Democrat din Moldova, după care proiectul a fost comasat cu altul al Ministerului Sănătății.

Președintele PDM, Pavel Filip, a menționat că veteranii de război trebuie să se bucure de atenția și susținerea statului. „ Nu vom putea niciodată să compensăm sacrificiul de care au dat dovadă veteranii noștri, tot ceea ce putem să facem este să încercăm să le facem viața mai ușoară”, a spus liderul democrat.

Prin aprobarea acestui proiect de lege va spori protecția socială a veteranilor de război, a membrilor familiilor celor căzuți pe câmpul de luptă, a persoanelor cu dizabilități de pe urma lichidării consecințelor avariei de la Cernobîl.

Fracțiunea parlamentară PDM

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...