Aproape 1,3 de milioane de cetățeni vor fi beneficiarii grantului japonez pentru îmbunătățirea capacităților de prevenire a incendiilor

Chișinău, 17 martie 2022 – Parlamentul a ratificat Acordul de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind  extinderea cooperării economice japoneze.

În baza acestui Acord, Guvernul Japoniei va oferi Guvernului Republicii Moldova un grant în valoare de 1,55 miliarde de yeni (cca 15 milioane de euro sau 240 de milioane de lei) pentru implementarea unui proiect privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor.

Mijloacele în cadrul Acordului vor fi utilizate pentru finanțarea achizițiilor de autoscări și a 19 autospeciale de intervenție la incendii și descarcerare, dar și pentru instruirea pompierilor și salvatorilor moldoveni.

Beneficiarul direct al proiectului va fi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit reprezentanților instituției, capacitatea noii tehnici speciale va permite deservire a circa 1,3 de milioane de cetățeni.  

Perioada de implementare a Acordului va fi de până la 30 aprilie 2027, dar poate fi extinsă prin consens reciproc dintre autoritățile competente ale celor două Guverne.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...