Anul 2022 a fost declarat Anul recunoștinței față de veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova

Chișinău, 24 decembrie 2021 – Parlamentul a decis ca anul 2022 să fie declarat Anul recunoștinței față de veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Un PROIECT de hotărâre în acest sens a fost aprobat cu votul a 72 de deputați.

Hotărârea are scopul de a promova valorile, a educa tânăra generație în spiritul eroic-patriotic, dar și de a oferi un omagiu de recunoștință a statului față de meritele veteranilor de război, care au luptat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

”În semn de recunoștință față de patriotismul veteranilor, care și-au jertfit viața și sănătatea în lupta pentru libertate, democrație și edificarea statului de drept Republica Moldova, această hotărâre va contribui la realizarea unor măsuri menite să îmbunătățească protecția socială și de drept a veteranilor”, a declarat unul dintre autorii proiectului, deputatul Boris Marcoci.

În acest sens, urmează să fie aprobat un plan național de acțiuni, care va include activități social-culturale, educaționale, printre care și întâlniri ale veteranilor de război cu elevii din instituțiile educaționale.

În anul 2022, se împlinesc 30 de ani de la izbucnirea conflictului armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Atunci, peste 300 de oameni și-au pierdut viața pe câmpul de luptă, iar în jur de 370 de persoane au fost rănite și au rămas cu sechele.

212A1778

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...