Andrian Candu: Socialiștii continuă politica anti-Moldova în Parlament

Toate proiectele propuse de PRO MOLDOVA în urma consultărilor cu cetățenii și care răspund nevoilor imediate ale oamenilor au fost respinse de fracțiunea PSRM sub pretexte formale, a declarat Andrian Candu, președintele PRO MOLDOVA. 

Astfel, ineficiența Guvernului incapabil să vină în timp util cu avize la proiectele de legi, dar și faptul că socialiștii au blocat aproape 2 luni activitatea Parlamentului au dus la blocarea legii care obliga statul să asigure tratamentul anticovid la domiciliu gratuit, au lăsat fără bani în continuare părinții care sunt nevoiți pe perioadele de carantină să stea acasă și să aibă grijă de copii, au lăsat fără sursă de existență persoanele aproape de vârsta de pensionare care au pierdut anul acesta locul de muncă, iar diaspora a fost condamnată să aștepte ore întregi în rânduri uriașe pentru a-și exercita dreptul la vot. 

Acest Guvern trebuie să-și dea demisia, pentru ca Parlamentul să poată declanșa alegeri anticipate și să instalăm un guvern anti-criză pentru perioada următoare. Totodată, discutăm cu colegii despre posibilitatea depunerii unei moțiuni de cenzură, dacă prim-ministrul nu-și va depune demisia”, a spus Andrian Candu. El a menționat că este foarte rezervat față de calitatea proiectelor bugetelor și a politicii bugetar-fiscale, așteptate în Parlament, luând în calcul modul în care nu au fost administrate lucrurile în țară în acest an. 

Totodată, președintele PRO MOLDOVA a menționat că, astăzi, nu s-au văzut semnale pentru configurarea unei majorități favorabile lui Igor Dodon. El a exclus orice discuții cu PSRM, mai ales dacă îl înscăunează pe Dodon, omul care tocmai a primit votul de blam din partea alegătorilor, în fruntea formațiunii.

Grupul parlamentar PRO MOLDOVA

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...